:

:

TV Most

Foto: Tviter / Evroliga

clock

Jun 29, 2023   13:28

0

118

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće i naredne sezone u Evroligi

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće i naredne sezone u Evroligi, odlučeno je danas na sednici Borda najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Partizan je izborio plasman u Evroligu, pošto je osvojio regionalnu ABA ligu, dok je Crvena zvezda dobila pozivnicu za učešće u ovom takmičenju.

Iz Evrolige je saopšteno da će naredne sezone igrati svih 18 klubova, koji su i prošle sezone igrali u ovom takmičenju.

U Evroligi će naredne sezone pored beogradskih klubova igrati Barselona, Real, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern, Asvel, Alba, Monako, Virtus i Valensija.

Evroliga promenila format takmičenja, od naredne sezone uvodi se plej-in

Košarkaška Evroliga odlučila je da promeni sistem takmičenja i da uvede plej-in po završetku regularnog dela sezone, saopšteno je danas posle sednice akcionara Evrolige.

Najboljih šest timova po završetku regularnog dela sezone obezbediće direktan plasman u plej-of Evrolige.

U saopštenju Evrolige se navodi da će u plej-inu igrati ekipe koje regularni deo sezone završe od šestog do desetog mesta.

Sedmoplasirani i osmoplasirani tim na tabeli će u jednoj utakmici odlučiti ko ide direktno u četvrtfinale EL. Pobednik tog duela u četvrtfinalu plej-ofa će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz regularnog dela sezone.

Poraženi iz duela sedmoplasiranog i osmoplasiranog kluba će se za poslednje mesto u plej-ofu boriti sa boljim iz duela između devetoplasiranog i desetoplasiranog tima.

U plej-inu biće odigran jedan meč, a prednost domaćeg terena imaće klub, koji bude bolje plasiran na tabeli po završetku regularnog dela sezone.

Evroliga je ranije danas saopštila spisak od 18 klubova, koji će naredne sezone igrati u ovom takmičenju. U saopštenju se navodi da promena nema i da će svih 18 timova koji su igrali prethodne, igrati i naredne sezone u Evroligi.

Učesnici Evrolige u narednoj sezoni biće: Real, Barselona, Baskonija, Valensija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Asvel, Monako, Alba, Bajern, Virtus, Olimpija Milano, Makabi, Partizan i Crvena zvezda.

Pravo da igra Evroligu ranije je obezbedila Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa, ali je španski klub odustao od takmičenja iz finansijskih razloga.

Izvor: T a n j u g

EvroligaKK PartizanKK Crvena zvezda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva