:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2023   20:50

0

95

Kosovska policija dobila telesne i kamere za automobile

Kosovska policija danas je i zvanično počela sa sprovođenjem projekta telesnih kamera – potvrđeno je iz KP-a.


Kosovska policija dobila je danas opremu u vidu 250 telesnih kamera i 113 kamera ugrađenih u automobile, javlja Kim.

Primopredaju kamera izvršili su direktor Kosovske policije, pukovnik Gazmend Hodža i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, Džefri Hovenijer.

Policija Kosova je uz podršku SAD započela prvo pilot projekat, kada je u saradnji i koordinaciji i sa relevantnim institucijama pripremljena neophodna dokumentacija i procedure. Nakon izrade i regulisanja policijskih procedura, 7. jula ove godine počela je probna faza upotrebe telesnih kamera sa Jedinicama za kontrolu auto-puteva, da bi se nastavila sa drugim policijskim jedinicama – navode iz KP-a.

Realizacija ovog projekta ima za cilj da poveća odgovornost, transparentnost, poverenje građana prema policiji, kao i argumentovanost policijskih aktivnosti koje se sprovode tokom službene dužnosti na terenu – naveo je Hodža.

On je, kako je preneo Kim, potvrdio da će deo kamera biti distribuiran i policiji na severu Kosova, odnosno da će ih koristiti saobraćajne i granične jedinice.

„Ponosni što podržavamo prvi program policijskih telesnih kamera na Kosovu, inicijativu od 1,8 miliona dolara koju finansiraju SAD za podršku odgovornim i transparentnim službama za sprovođenje zakona za sve građane Kosova“ – poručio je Hovenijer na svom Tviter nalogu.

Izvor: Radio Kontakt Plus; Foto: kosovska policija

KiMkosovska policijakamereHovenijer
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva