:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 25, 2023   8:21

0

220

Lajčak: Napad na kosovsku policiju dodatno naglašava neophodnost dijaloga

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da napad na kosovsku policiju dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga.

"Po povratku iz Njujorka jutros, dočekala me šokantna vest o napadu na kosovske policajce na severu Kosova. Takav kukavički čin nasilja je duboko zabrinjavajući i protivan je samim principima mira i saradnje", poručio je Lajčak na svom nalogu na Fejsbuku.

Sumirajući aktivnosti protekle sedmice, Lajčak je naveo da da je razgovarao sa partnerima iz SAD kako bi se pronašao 'put napred' u dijalogu između Beograda i Prištine.

On je naglasio da je jučerašnji napad na KiM dodatno pokazao koliko je važna preventivna diplomatija i dijalog.

"Ovaj užasni napad dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga, naglašenih u protekloj sedmici, kada sam učestvovao na Generalnoj skupštini UN u Njujorku", istakao je Lajčak.

On je naveo da je razgovarao sa šest predsednika zemalja Zapadnog Balkana i visokim zvaničnicima UN o regionalnoj dinamici, kao i da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj bio domaćin tradicionalnog ručka za Zapadni Balkan, na kojem su usklađene 'naše poruke za ovu sedmicu na globalnoj sceni'.

Izvor: TV Most

Miroslav LajčakKiMkosovska policijadijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva