:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Septembar 10, 2020   14:29

0

44

Lavrov: Slučaj Navaljni kao Salzberi i pad aviona u Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uporedio je ponašanje Nemačke u vezi sa slučajem opozicionog lidera Alekseja Navaljnog sa slučajem u Salzberiju i padom aviona MH17 u Ukrajini.

"Kada portparol Nemačke saopšti da je zahtev Generalnog tužilaštva Rusije predat nezavisnim pravnim organima i zbog toga nemačka vlada ništa ne može da učini povodom toga, ali istovremeno zahteva od nas da sprovedemo istragu, to podseća na presedane koji su stvorile naše zapadne kolege nakon trovanja u Salzberiju, kada je sve bilo tajno", rekao je Lavrov, prenosi Tas.

Kako je rekao, ruska strana i dalje nema nikakvih informacija, između ostalog, i o tome gde se nalaze ruski državljani Sergej i Julija Skripalj.

Prema njegovim rečima, ponavlja se i priča sa padom malezijskog "boinga" 2014. godine iznad Ukrajine, kada je holandska strana Rusiju redovno optuživala da odbija saradnju kao odgovor na mnogobrojne napore zvaničnih struktura da pruže informacije koje smo imali.

"Ako sada ista logika preovlada kod naših zapadnih kolega, pre svega nemačkih, ali i američkih, to će samo biti potvrda da se oni postavljaju iznad zakona", rekao je Lavrov.

Komentarišući izjave američke strane o umešanosti ruskih zvaničnika u situaciju sa Navaljnim, Lavrov je rekao da su te optužbe neosnovane i da je ruska strana navikla na to.

Kremlj: Zašto Berlin nije dao podatke

Kremlj bi više voleo da je Berlin direktno preneo Rusiji podatke u vezi sa incidentom sa Navaljnim i pita se zašto su se pojavile neke poteškoće u vezi s tim, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: RTS

Sergej LavrovtrovanjeAleksej Navaljni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?