:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2023   12:59

0

125

Linta: Prebijanje dva srpska mladića kod Leposavića nije slučajan incident  

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje je da je brutalno prebijanje srpskih mladića Đorđa M. (24) i Lazara Đ. (23) u Jošanici kod Leposavića jedan od mnogih dokaza da se ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji svakodnevno krše na najgrublji mogući način.

Đorđe i Lazar su bez ikakvog razloga juče bili podvrgnuti torturi od strane pripadnika specijalne policije ROSU, naveo je Linta u saopštenju.

"Tragična je činjenica da prekomerna upotreba fizičke sile prema nevinim Srbima nije slučajan incident, već smišljena odluka Kurtijevog šovinističkog režima da se naš narod planski maltertira i zastrašuje s ciljem da se protera sa svojih vekovnih ognjišta", ocenio je Linta.

Albanski policajci, kako ističe, nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije i njihovo prisustvo je protivzakonito i direktno suprotno Briselskom sporazumu.

Linta apeluje na međunarodne organizacije i Evropsku uniju da konačno nedvosmisleno osude ovaj i brojne druge etnički motivisane napade na Srbe i traže od Kurtijevog režima da kazni policijace nasilnike i prekine sa zlostavljanjem i zastrašivanjem našeg naroda.

Izvor: T a n j u g

KiMLintaROSUnapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva