:

:

TV Most

clock

Jul 01, 2019   19:17

0

134

Linta: Proustaške snage u Hrvatskoj za brutalni obračun sa Srbima

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje da novi grafit koji je ispisan na autobuskoj stanici u srpskom selu Polača kod Knina potvrđuje da proustaške snage imaju nameru da se brutalno obračunaju sa preostalim Srbima u Hrvatskoj.

"Morbidni grafiti 'Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina' i 'Oluja 1995' šalju jasnu poruku preostalim Srbima da će biti proterani kao 1995. ili ubijeni na ustaški način. Proustaške snage predvode Katolička crkva, hrvatski veterani i stranke desnice uključujući HDZ, a hrvatski državni vrh direktno ili indirektno podržava njihovu zločinačku nameru", navodi Linta u izjavi za medije.

Linta ističe da je predsednik gradskog saveta mladih Bjelovara i aktivni člana HDZ-a Mateo Horvat (24) nedvosmisleno pokazao da su za njega ustaški koljači koji su počinili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u suštini borci za slobodu hrvatskog naroda.

"Horvat je javno objavio svoju fotografiju na kojoj ima majicu sa natpisom 'Za dom spremni' i ustaškim grbom koji počinje sa prvim bijelim poljem. On je iskreno rekao da mnogi hrvatski veterani, posebno pripadnici HOS-a, koriste koljački pozdrav 'Za dom spremni'", naveo je Linta.

Kaže i da Mateo Horvat dobro zna da je Tuđmanova Hrvatska u suštini naslednica genocidne NDH zašta, tvrdi, ima mnoštvo dokaza.

Linta je podsetio da je u Hrvatskoj nizom odluka i preporuka u suštini legalizovan ustaški pozdrav "Za dom spremni"

Naime, kako navodi, prekršajni sudovi u Požegi i Slunju doneli su presude kojima se "Za dom spremni" smatra izrazom volje vlasti a ministarstvo državne uprave je dalo saglasnost da navedeni pozdrav može da zvanično ostane u grbu udruženja veterana HOS-a, koji su bili sastavni dio hrvatske vojske.

Savet Vlade Hrvatske za suočavanje sa prošlošću doneo je preporuku prema kojoj se "Za dom spremni" može koristiti u posebnim prilikama, napominje Linta.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?