:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   18:53

0

252

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu posle razgovora sa Anom Brnabić

Direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović, prekinula je danas, nakon 23 dana, štrajk glađu.

Pavlović je tu odluku donela nakon razgovora sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić koji je trajao nešto više od dva sata.

Brnabić je pozvala Pavlović na kraju da se zajedno bore za reformu pravosuđa, efikasnije i odgovornije sudstvo.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su članica Saveta REM Olivera Zekić, predsednik RATEL Vladica Tintor, direktor OFPS Nikola Vilotić i predstavnici medijskih udruženja Vukašin Obradović i Nino Brajović.

Ana Brnabić je na sastanku rekla da je situaciju shvatila ozbiljno, ali da ostaje pri tome da za najveći broj zahteva Vlada nije nadležna, a da za deo zahteva ne vidi "nijedan jedini mehanizam" da se reše.

Premijerka je rekla da je protivnik štrajka glađu, jer ga smatra ozbiljnom ucenom i da misli da nije trebalo da dođe do toga, jer je Vlada uvek otvorena za razgovor.

Vlasnica TV Kanala 9 izjavila je jutros da nastavlja štrajk glađu koji će prekinuti tek pošto se ispune četiri od ukupno devet zahteva, kako bi Kanal 9 nesmetano nastavio da radi.

Ona je za TV Prva rekla da se oseća bolje nakon što je sinoć primila infuziju u Ugrentnom centru u Beogradu, posle čega je puštena.

Kanal 9 vraćen je u IPTV sistem Telekoma Srbije, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS), pozivajući se na svoja saznanja.

Ovo je, navodi se, jedan od četiri zahteva koji je ispunjen.

U odgovoru na zahtev Maje Pavlović navodi se da će se pristupiti realizaciji priključenja Kanala 9 u IPTV sistem.

Od četiri zahteva koji treba da budu ispunjeni ostalo je da Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) povuče sva izvršenja i da vrati novac Kanalu 9 koji su skinuli sa njihovog računa po presudama, kao i da u svim postupcima koje vode protiv Kanala 9 OFPS i Sokoj zatraže zastoj dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom.

Juče je OFPS odblokirao račun Kanala 9, Emisiona tehnika i veze obećale su Pavlović da će produžiti sporazum sa Kanalom 9 koji je zaključen prošle godine, a koji ističe ovog meseca, što je bio jedan od njenih zahteva.

Izvor: Танјуг

Maja pavlovićkanal 9prekinula štrajk glađu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva