:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2024   15:45

0

68

Mali: Ponoš priznao da je opozicija pokušala da sruši kreditni rejting Srbije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali istakao je danas da je predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš priznao da je opozicija, podržavajući rezoluciju EP o izborima u Srbiji, pokušala da sruši kreditni rejting zemlje i učini je nepodesnom za strane investicije.

Mali je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio na izjavu Ponoša da će "rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije.

"Dakle, nekadašnji kandidat za predsednika Republike Srbije u potpunosti priznaje da je opozicija podržavajući ovu rezoluciju pokušala da sruši kreditni rejting ove zemlje", istakao je Mali.

Ministar je naveo da je "fascinantno koliko daleko idu u tome da unište Srbiju i otvoreno se raduju tome da kreditni rejting može da bude urušen".

"Kreditni rejting je krvna slika svake zemlje, nešto što investitori prvo gledaju, i dugo nam je trebalo da posle bankrota koju su nam oni ostavili, uspemo da ga podignemo na nivo na kom je danas. Sada smo na korak od investicionog rejtinga, i pripadnici opozicije to vrlo dobro znaju, ali očigledno teško prihvataju", poručio je Mali.

Ponovio je da se očekuje da će prosečna plata u Srbiji 2027. godine iznositi 1.400 evra, a penzija i minimalna zarada 650 evra.

"Mogu da im poručim samo jedno - naše javne finansije su stabilne, nastavljamo da rastemo, imamo rekordnu zaposlenost, a sa programom Skok u budućnost - Srbija 2027, pogotovo zahvaljujući tome što ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Expo 2027, za našu zemlju više neće biti granica", zaključio je Mali.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Siniša Malikreditni rejting SrbijePonoš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva