:

:

TV Most

Foto: Vijesti/Savo Prelević

clock

Oktobar 12, 2023   14:20

0

107

Mandić: Prihvatljivo nam je sve što je sinoć dogovoreno

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić objavio je na Tviteru da je jučerašnji sastanak o formiranju vlade u Podgorici bio konstruktivan i uspešan. Očekuje se da će koalicija "Za budućnost Crne Gore" dati podršku vladi Milojka Spajića, a RTCG navodi da bi Andrija Mandić mogao biti novi predsednik crnogorskog parlamenta.

"Sinoć smo imali veoma uspješan razgovor. I želim da konstatujem da nam je prihvatljivo sve što smo sinoć čvrsto dogovorili", napisao je Andrija Mandić na Tviteru.

Sastanak konstituenata buduće skupštinske većine završen je sinoć u Podgorici, a poručeno je da je većina za formiranje nove vlade obezbeđena i da je naredni korak sklapanje političkog sporazuma koji će biti osnov za formiranje vlasti.

"Sastanak je bio konstruktivan, odredili smo dinamiku sledećih koraka i sada radimo na kreiranju sporazuma", rekao je mandatar Milojko Spajić nakon razgovora.

Sastanku su prisustvovali čelnik Albanskog foruma Nik Đeljošaj, Srđan Pavićević (CIVIS), kao i predstavnici SNP-a Vladimir Joković i Dragan Vukić. Razgovorima su prisustvovali lider i poslanici Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Momo Koprivica i Boris Bogdanović, ali i lideri koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević i Andrija Mandić.

Novu vladu mandatara Milojka Spajića trebalo bi da čine Evropa sad (PES) uz partije čiji su poslanici bili na njenoj izbornoj listi, Demokratska Crna Gora, SNP, Albanski forum i Albanska alijansa, a podršku će dati i savez "Za budućnost Crne Gore". Sve je izvesnije da će jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić biti kandidat za predsednika parlamenta, saznaje RTCG.

Izvor: RTS/RTCG

Crna GoraMandić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva