:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 22, 2020   11:56

0

100

Marinković: Uloga SAD značajna za razvoj i stabilnost regiona

Potpedsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković izjavio je da je uloga SAD od suštinskog značaja za razvoj i stabilnost regiona i izrazio zadovoljstvo pristupom administracije predsednika Donalda Trampa Balkanu.

"Ambasador Ričard Grenel je uneo novu energiju u dijalog Beograda i Prištine", rekao je Marinković na "8. beogradskoj NATO nedelji" i dodao da su inicijative SAD po pitanju dijaloga prvi korak da se dođe do kompromisniog rešenja.
Marinković je rekao i da bi trebalo zajednički da se pozove Vašington da bude prisutniji u regionu, jer se pokazalo da ima proaktivnu ulogu.
On je ukazao na ulogu Kfor-a kao jako važnu i dodao da nas to više motiviše na saradnju sa NATO, koja je veoma značajna, iako je, kako je rekao, Srbija vojno neutralna.
"Iako je trenutno epidemija Kovid-19 ovo je pravi trenutak da se intenzivira saradnja sa SAD i da se ona postavi na viši nivo", rekao je Marinković.
Prema njegovim rečima, suštinski je važno za Srbiju i njene građane da se saradnja sa NATO predstavi na pravi način, kao i implikacije te saradnje ne samo na bezbednost u regionu, već i na razvoj u drugim oblastima.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?