:

:

TV Most

clock

Januar 09, 2023   12:58

0

104

Martinović i Telatin o saradnji Srbije i kancelarije UN za projektne usluge

Ministar državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa Mikelom Telatin, direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji o nastavku saradnje i daljoj podršci UNOPS-a Ministarstvu za realizaciju budućih aktivnosti, saopštilo je MDULS.

Ministar je upoznat sa novim programom Lokalno upravljanje za ljude i prirodu, čiji je osnovni cilj dalja izgradnja kapaciteta za primenu dobrog upravljanja na lokalu, unapređenje socijalne uključenosti i zaštita životne sredine.

Martinović je istakao da je namera predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da se, sprovođenjem politike ravnomernog regionalnog razvoja, unapredi kvalitet života u nedovoljno razvijenim opštinama, kako bi građani ostajali u svojim rodnim mestima i tu gradili život i porodicu.

Dodao je da je u tom smislu, u narednom periodu neophodno raditi na privlačenju direktnih stranih investicija u manjim opštinama, posebno na jugu Srbije.

Martinovic i Telatin su razgovarali i o daljim pravcima razvoja elektronske uprave i uspostavljanju elektronskih usluga, kao i o podsticanju međuopštinske saradnje, što će za rezultat, takođe, imati podizanje životnog standarda u gradovima i opštinama širom Srbije.

Izvor: T a n j u g

MartinovićTelatin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva