:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Jul 31, 2019   10:28

0

171

Medijska strategija transparentno i uz razumevanje svih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je završen prvi Nacrt medijske strategije i navela da će se na njoj dalje raditi, a očekuje da će taj dokument biti usvojen transparentno, uz najveće razumevanje svih koji čine radnu grupu.

Brnabićeva je u intervjuu za TV Prva potrvdila da je to bila jedna od tema razgovora sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, i to u pozitivnom smislu, jer je, kako je navela, rad na strategiji bio inkluzivan kao nikada ranije.

"Imamo radnu grupu koju čini devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja i devet predstavnika države. Pre toga, u takozvanim 'najdemokratskijim vremenima', imali smo jednog predstavnika medijskih i novinarskih udruženja. Danas postavljamo drugačije standarde", rekla je premijerka.

Mi danas imamo prvi Nacrt, tri stvari su naknadno izmenjene, rekla je Brnabićeva i objasnila da je pozvala udruženja da dostave svoja rešenja, te da će se dalje raditi na tome.

Ona je istakla da garantuije da će medijska strategija biti usvojena onako kako je rađeno na njoj - potpuno transprantno i uz razumevanje svih koji čine radnu grupu.

Izvor: T a n j u g

Brnabićmedijska strategija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva