:

:

TV Most

Foto: Medimus festival

clock

Avgust 23, 2021   16:44

0

125

Međunarodni festival srednjovekovne muzike”Medimus” biće održan ovog vikenda u Prizrenu

U Domu kulture u Gračanici privode kraju pripreme za šesti međunarodni festival srednjovekovne muzike “Medimus”, koji će se održati u atrijumu crkve Svetog Spasa u carskom gradu Prizrenu.

Direktor Doma kulture Gračanice, Živojin Rakočević, kaže za RTV Gračanica da nije lako u pandemijskim uslovima organizovati ovakav festival, jer svakog trenutka gosti mogu otkazati, ali da čitav organizacioni tim radi na tome da program bude što bogatiji.

“Organizacioni tim, selektor, profesor Karajić, Udruženje Sv. Arhangela rade već mesecima na organizaciji, podučeni prošlogodišnjim iskustvom kada smo u svemu bili ograničeni, ograničeni smo i ove godine. Radimo kako možemo i sa čime možemo u ovim pandemijskim uslovima. Nije jednostavno, jer ne znate ko će prisustvovati, ko će otkazati u poslednjem trenutku”, rekao je Rakočević.

Festival “Medimus” za kratko vreme koliko postoji probudio je veliku pažlju šire i stručne javnosti, a i ove godine, i pored teškoća, organizatori su se potrudili da dovedu eminentne muzičke stvaraoce.

“Ansabli iz Antika i Agija nastupaće u subotu 28. avgusta, a ansambl Medimus u nedelju, 29-og. Od suštinske važnoosti je to što je Prizren i atrijum crkve Svetog Spaca prepoznat kao fantastično mesto za srednjovekovnu muziku. Razvijena svest o renesansnoj muzici je važna, jer je srednjovekovna muzika važan deo naše kulture”, dodao je Rakočević.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala srednjovekovne muzike “Medimus” u Prizrenu je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministrastvo kulture Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

KiMPrizrenMedimus festival
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva