:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2024   19:27

0

71

Micotakis stigao u Beograd, dočekao ga Dačić

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis doputovao je u Beograd, gde ga je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić je poručio da će poseta Kirjakosa Micotakisa doprineti daljem jačanju naših tradicionalno prijateljskih bilateralnih odnosa i dati dodatni impuls razvoju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

''Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika Vlade Grčke Kirjakosa Micotakisa, koji će boraviti u radnoj poseti Beogradu. Uveren sam da će ova poseta doprineti daljem jačanju naših tradicionalno prijateljskih bilateralnih odnosa i dati dodatni impuls razvoju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa'', napisao je Dačić na svom nalogu na mreži Instagram.

U okviru posete grčke državno-privredne delegacije Srbiji Privredna komora Srbije (PKS) će uz podršku Ambasade Grčke u Srbiji sutra organizovati Srpsko-grčki poslovni forum i predstavljanje razvojnih projekata Srbije, a u uvodnom delu foruma, koji će se održati u Palati ''Srbija'', učesnicima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vućić i Micotakis.

Ministri u Vladi Srbije će srpskim i grčkim privrednicima predstaviti ključne razvojne projekte Srbije u narednom periodu.

Izvor: RTS; Foto: instagram/ivica.dacic.rs

DačićMicotakis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva