:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2021   15:19

0

156

Mihajlović: Blokadom žele da izazovu haos, izađite na izbore

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom protesta i blokade puteva, da je reč o običnom teroru manjine.

 

"Jasno je bilo nakon prvih okupljanja, a danas je samo potvrđeno da se radi o politički obojenom protestu. Nikakav Rio Tinto, niti usvojeni zakoni u Narodnoj skupštini nemaju veze sa blokadama puta", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je, u saopštenju, ponovo pozvala organizatore blokada da "skinu maske".

"Dosta je bilo skrivanja. Sastavite vaše programe i izađite na izbore i tamo kandidujte svoju politiku, a ne da maltretirate ljude. Blokadom puteva žele da izazovu haos, jer im je jasno da nemaju podršku građana. Jedino nasiljem koje otvoreno propagiraju i pretnjama, kao što to radi Aleksandar Jovanović Ćuta i njemu slični mogu da pokušaju da dođu do mesta u parlamentu", zaključila je Mihajlovićeva.

Blokada nema veze s ekologijom

Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je danas da blokada međunarodnih saobraćajnica nije način da se neko bori za ostvarenje svojih političkih ciljeva, jer time nanosi štetu svim građanima, kao i privredi.

"Blokada auto-puta nema nikakve sa ekologijom i oni koji se služe takvim sredstvima samo pokazuju koliko su neodgovorni u pokušaju da ostvare svoje političke ciljeve. Postoji mnogo drugih načina za to, a najvažniji jeste borba programima i izlazak na izbore", istakla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, sve drugo može samo da vodi čitavu zemlju u haos koji ne priliči jednoj demokratskoj državi, koja teži da se infrastrukturno poveže sa susedima i da se brže razvija u korist svih svojih građana, navodi se u saopštenju.

"Auto-putevi služe da se povežemo unutar Srbije i da povežemo Srbiju sa svetom, i trebalo je mnogo godina da vratimo Srbiju na mesto koje joj geografski pripada, a to je da bude tranzitni koridor", istakla je Mihajlovićeva.

Izvor: T a n j u g

Zorana Mihajlovićprotestiblokada puteva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva