:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Novembar 07, 2023   17:57

0

202

Miladinov posetila socijalno ugrožene porodice u Kosovskom Pomoravlju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u okviru svojih nadležnosti razvija i socijalni program. Pomoćnica direktora Kancelarije Svetlana Miladinov danas je posetila Kosovsku Kamenicu gde je sagledala probleme i potrebe socijalno ugroženih porodica u tom delu Kosovskog Pomoravlja.

Između ostalih posetila je i sedmočlanu porodicu Aleksić u Ranilugu koja je dobila pomoć u građevinskom materijalu, a deca laptop, školski pribor i slatkiše.

“Kancelarija za KiM brine o celom stanovništvu na prostoru Kosova i Metohije. Meni je ovo četvrti dan kako sam ovde i razgovaram sa direktorima škola, vrtića, zdravstvenih ustanova, predsednicima opština i člnova veča, ali i porodicama”, rekla je Svetlana Miladinov i najavila nastavak pomoći države srpskom stanovništvu, a posebno deci na ovim prostorima.

Predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić izjavila je da lokalna samouprava u saradnji sa Kancelarijom za KiM kontinuirano pokušava da poboljša ekonomsku situaciju na terenu.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM u Ranilugu je posetila i osmočlanu porodicu Antić u kojoj četiri generacije žive pod istim krovom. Njima je u ime Kancelarije za KiM donirala mašinu za rezanje suhomesnatih proizvoda, mašinu za mlevenje mesa i slatkiše.

Pre posete Kosovskom Pomoravlju delegacija Kancelarije za KiM sagledala je u poslednja dva dana potrebe i direktno razgovarala sa građanima u više sredina, između ostalih i u Sirinićkoj Župi, Gori i Prilužju.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

Svetlana MiladinovKosovsko PomoravljeKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva