:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Avgust 10, 2023   12:30

0

100

Milatović predložio lidera PES Milojka Spajića za mandatara 44. Vlade Crne Gore

Crnogorski predsednik Jakov Milatović predložio je danas Skupštini Crne Gore lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića za mandatara nove, 44. Vlade Crne Gore.

Milatović je na konferenciji za novinare u zidenciji na Cetinju rekao da je od svih političkih subjekata tokom konsultacija tražio da se eksplicitno izjasne da li podržavaju nekog kandidata za mandatara nove vlade i iskristalisao se, kazao je, da je to Spajić.

"Njega su podržali politički subjekti koji u zbiru imaju 44 poslanika u parlamentu Crne Gore, i to PES, Demokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Socijalištička narodna partija, Albanska inicijativa, Demokratska unija Albanaca, koja je nastupila u okviru Albanskog foruma, zatim Forca i Hrvatska građanska inicijativa", rekao je Milatović.

Pojasnio je da je određeni broj političkih subjekata iz koalicije Za budućnost Crne Gore iskazao spremnost da podrži Spajića nakon dogovora o Vladi. 

"Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka", istakao je Milatović.

Izvor: T a n j u g; Foto: Rojters

Crna GoraMilatovićSpajićmandatar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva