:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2023   21:00

0

91

Moskva: Proterivanje ruskih diplomata u Moldaviji imaće posledice po odnose

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će proterivanje njihovih diplomata u Moldaviji imati posledice po bilateralne odnose i da će uticati na stanovnike dve zemlje.

"Ovaj neprijateljski korak zvaničnog Kišinjeva će nesumnjivo imati posledice po rusko-moldavske odnose, ali će, pre svega, uticati na stanovnike obe zemlje, čije će mogućnosti da blagovremeno dobiju konzularnu pomoć, kao i da održe poslovne i kulturne veze značajno biti smanjene", navodi se u saopštenju, prenosi RIA.

Dodaje se da, zbog objektivnih razloga, osoblje ruske ambasade neće moći da pruži odgovarajuće konzularne usluge, te da će biti ograničene aktivnosti Trgovinskog predstavništva i Ruskog centra za nauku i kulturu u Kišinjevu.

"Odgovornost za ovo u potpunosti leži na rukovodstvu Moldavije, koje je, u okviru antiruske kampanje koju je pokrenulo, donelo neopravdanu odluku da značajno smanji broj osoblja ruskih inostranih misija u Moldaviji", poručuje rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Krajem jula, moldavske vlasti su objavile odluku o smanjenju broja ruskih diplomata u Kišinjevu, nakon saznanja da je na krov ruske ambasade i susedne stambene zgrade navodno postavljeno 28 satelitskih antena, jarbola i uređaja za prenos i prijem podataka.

Izvor: T a n j u g

RusijaMoldavija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva