:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 04, 2020   8:35

0

242

Na Batajnicu sletelo svih 11 ruskih „iljušina“

„Jedanaesti po redu avion Il-76 vojne transportne avijacije Vazduhoplovnih snaga Rusije sleteo je na aerodrom 'Batajnica'“, navodi se u saopštenju. Il-76 dostavili su u Srbiju opremu za epidemiološko dijagnostikovanje i dezinfekciju objekata, a stigli su i ruski vojni stručnjaci.

U Srbiju je doputovalo 87 ruskih vojnika, uključujući vojne lekare i virusologe. Pored toga,  stigla je specijalna medicinska oprema, sredstva za zaštitu i 16 jedinica vojne tehnike.

Svih 11 vojnih aviona „iljušin“ poletelo je sa aerodroma Čkalovski (Moskovska oblast), a sleteli su na aerodrom Batajnica, koji je 20 kilometara udaljen od Beograda.

Danas će u Beogradu biti održan sastanak, kome će prisustvovati predstavnici Ministarstva zdravlja i Ministarstva odbrane Srbije, na kome će biti određeni prioritetni objekti za rad ruskih vojnih stručnjaka.

Juče su na aerodromu „Batajnica“ održane prve konsultacije ruskih i srpskih vojnih stručnjaka. Predloženo je da se ruski medicinski timovi pošalju u mesta sa najtežom epidemiološkom situacijom: Beograd, Ćupriju, Valjevo, Novi Sad, Niš, Kragujevac i Kikindu.

U Srbiji je do sada virusom korona zaraženo 1.476 osoba, dok je 39 preminulo.

Rusija, u kojoj je do sada registrovano više od 4.000 slučajeva zaraze  KOVID-19, već je isporučila slične pošiljke Italiji i SAD.

Izvor: Sputnjik

aerodromBatajnicaRusijamedicinska pomoćavioni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva