:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2023   16:27

0

477

Na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, posle prvog upisnog roka, ostalo 60 budžetskih mesta

Na Ekonomskom fakultetu  Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u toku je ispitni rok, a održan je i prijemni ispit za upis nove generacije studenata. Nadležni u ovoj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi  zadovoljni su interesovanjem i ističu da je ove godine više prijavljenih studenata za polaganje prijemnih ispita nego prošle.

Na Ekonomskom fakultetu na raspolaganju je 120 slobodnih mesta na budžetu i u ovoj ustanovi očekuju da sva budu  popunjena.

Prema rečima prof. dr Tanje Vujović, dekana Ekonomskog fakulteta interesovanje je veliko.

“Imali smo više studenata za polaganje prijemnog ispita nego prošle godine, tako da očekujemo da u drugom i trećem upisnom roku popunimo sva budžetska mesta za koja smo i akreditovani”, rekla je Vujović.

Ona je dodala da su sva 120 mesta budžetska, tako da svi koji budu konkurisali za upis imaće mogućnost da se školuju na teret budžeta.

Uslovi  studiranja, smeštaja, prehrane I uopšte studentskog života  su odlični, a što se tiče samog Ekonomskom fakulteta, studenti imaju brojne mogućnosti za zapošljavanje po završetku  studija.

Na Ekonomskom fakultetu su akreditovani, osavremenjeni i moderni studijski program koji omogućavaju sticanje veština i znanja potrebnih za tržište rada.

“Završetkom Ekonomskog fakulteta studenti imaju dobru perspektivu za lepu karijeru jer ih mogućnost zaposlenja čeka u brojnim sferama. Nijedan fakultet ne pruža toliku širinu za građenje karijere kao što je to Ekomski fakultet”, istakla je Vujović.

Pored sticanja znanja i iskustva, studenti Ekonomskog fakulteta imaju mogućnost obavljanje stručne prakse u različitim institucijama, a tu su i razne vannastavne aktivnosti.

 “Kao predstavnik studenata i jednim delom rukovodstva Fakulteta želim sreću i dobrodošlicu našim studentima i poručim im da fakultet nudi različite mogućnosti. Pored sticanja znanja, veština i iskustva, tu je i vreme koje će oni da provedu sa svojim kolegama i koleginicama. Fakultet nudi i obavljanje stučne prakse, razmene studenata kao i vannastavne aktivnosti i manifestacije u koje su studenti uključeni”, rekla je Tamara Vuksanović, student prodekan.

Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu biće organizovan u septembru, i u zavisnosti od broja popunjenih mesta, razmišljaće se da li će biti potreban i treći upisni rok. 

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMEkonomski fakultetupisni rokbudžetska mesta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva