:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 19, 2023   20:19

0

231

Nebojši Virijeviću određen pritvor od 30 dana

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana Nebojši Virijeviću iz Leška kod Leposavića, koji je juče uhapšen, jer je u sredu sa sugrađanima protestovao zbog pokušaja zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu, rekao je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je za Kosovo onlajn istakao da je 30 dana pritvora mera koja je bez osnova i preterana i najavio podnošenje žalbe u ponedeljak.

"To je zaista preterano i nepotrebno stroga odluka. Tu se radi o stvari u koje centralna vlast ne treba da se meša, koja će poliitčka opcija da zviždi, kojoj ne treba centralna vlast da presuđuje, i da jedne favorizuje i štiti do te mere da ovima drugima određuje pritvor“, rekao je Vlajić.

Ovaj slučaj, kako kaže, i nije za sud.

Nebojša Virijević uhapšen je juče pod optužbom za krivično dela pretnje.

Virijević zajedno sa brojnim građanima i radnicima javnih ustanova već tri meseca protestuje ispred opštinske zgrade u Leposaviću protiv nametanja nelegitimno izabranih vlasti, a bio je i među okupljenima koji su u sredu izviždali Radomirovića, koji je sa grupom od desetak ljudi pokušao da uđe u zgradu.

Izvor: Kosovo Onlajn; Foto: TV Most

Nebojša VirijevićpritvoradvokatNebojša Vlajić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva