:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Maj 25, 2020   19:28

0

168

Obijena Elektro-tehnička škola u Sušici. Školu obišao predsednik opštine Srđan Popović

U toku vikenda, u kasnim noćnim satima, lopovi su obili Elektro-tehničku školu “Mihajlo Pupin” u Sušici, kao i neke od prostorija Osnovne škole Sveti Sava. Obe škole nalaze se u istoj zgradi. Iz kabineta Elektro-tehničke škole, lopovi su odneli kompjuter i pričinili manju materijalnu štetu, dok su pokušali da izvrše krađu i obiju i kancelarije Osnovne škole, ali im to nije pošlo za rukom.

Radnici Elektro-tehničke škole jutros su vršili generalno čišćenje prostorija u okviru priprema za rad škole i prilikom dolaska ustanovili da je izvršen upad u školu. Istog momenta obaveštena je policija, koja je izvršila uviđaj.

– Razbojnici su ušli kroz prozor, odneli jedan račun novije generacije, a kada nisu mogli da prođu kroz vrata koja vode iz kabineta do ostalih prostorija, obili su vrata od fiskulturne sale. Upali su i u zbornicu, izvršili premetačinu, upali u par kancelarija, gde su iv+zvršili premetačinu papira. Pokušali su da skinu neke računare koje nisu uzeli, samo su počupali kablove i odneli jedan računar i prateću opremu – kaže direktor Elektro-tehničke škole Milan Dimitrijević.

Mesto pljačke obišao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je naglasio da je po prvi put, osim pljački kuća i drugih objekata, obijena i škola.

– Krađe, obijanje kuća, evo sada i institucija, postalo je svakodnevnica kod nas. Ono što zabrinjava je to što počinioci nikako da se pronađu.To svakako ohrabruje te ljude koji se bave ovakvim delima, da mogu da prođu nekažnjeno i zato se ova dela i ponavljaju. I ovog puta apelujem na policiju i na sve bezbednosne strukture da se ozbiljno pozabave ovom situacijom koja je u našoj opštini sve učestalija. Pre dve nedelje odnet je bankomat ispred Doma kulture i nema nikakvih rezultata. Ako želimo bezbednu opštinu, ako želimo da živimo bezbednim životom, moramo preventivno da se pozabavimo ovakvim stvarima i rešenje ovo – rekao je predsednik opštine Srđan Popović.

Policija je izvršila uviđaj, ostaje da se sačeka da li će ovog puta istraga otkriti počinioce.

Izvor: RTV Gračanica

KiMSušicaobijena školaSrđan PopovićGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva