:

:

TV Most

clock

Oktobar 03, 2019   23:05

0

231

Osmani:Koalicija sa Samoopredelenjem ali i onima koji će prihvati naš program

Kandidatkinja za premijera Kosova Demokratskog saveza Kosova (DSK) Vjosa Osmani rekao je da će formirati koaliciju sa Samoopredelenjem ali i sa onim strankama koje prihvataju okosnicu njihovog programa, ali da imaju crvenu liniju kada je u pitanju Demokratska partija Kosova (DPK).

"Što se tiče postizbornih koalicija, imamo jednoglasnu odluku na kojoj smo insistirali da donesemo još od vremena kada se razgovaralo o predizbornim koalicijama. Ova je odluka Glavnog odbora stranke da se neće razgovarati o koaliciji sa DPK-om. Dakle, ni na koji način neće biti koalicije sa DPK-om", rekla je Osmani na prištinskoj televiziji Klan Kosova.

Ona je dodala je da će,  kao kandidat za premijera, razgovarati sa drugim strankama, ali da nije spremna da raspravlja ni o jednoj tački predizbornog programa, jer je to pobednički program.

„Dakle, nismo spremni da pregovaramo o svom programu koji ima veze sa razvojem i zapošljavanjem. Nismo spremni da pregovaramo o obrazovanju i zdravstvu“, kazala je ona.

Osmani kaže da je za Kosovo ključno partnerstvo sa strateškim partnerima, jer je  ključno da imamo podršku SAD i EU, ne samo u zaštiti jačanja subjektivnosti, već i u razvoju  države Kosovo.

Rekla je da će ići na posleizbornu koaliciju sa Samoopredelenjem "samo ako prihvati stubove programa DSK", ali je takođe kazala da su spremni za koalicije i sa drugim strankama po istim kriterijuma.

„Nećemo se ograničiti samo na Samoopredelenje. Ovaj program će se nuditi drugim strankama, ali ovi stubovi nisu za pregovore. Verujem da će naši partneri postati deo takvog programa koji će Kosovo izbaviti sa sunovrata “, kazala je ona.

Izvor: Танјуг

izborikoalicijaOsmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva