:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Decembar 21, 2022   16:41

0

136

Pantović: Političkim procesom protiv Pantića krši se pretpostavka nevinosti

Advokat uhapšenog Dejana Pantića, Ljubomir Pantović,  ocenio je danas za TV Most da se čini, prema izjavama koje dolaze od predstavnika prištinske administracije, da je Pantić već proglašen krivim. 

"Izjave koje smo juče čuli sa visokih mesta u prištinskoj administraciji, liče da već Pantića proglašavaju krivcem, jer reći da se uklanjanje barikada ne može uslovljavati puštanjem zločinca krši pretpostavku nevinosti Dejana Pantića i ukazuje da taj postupak nije korektno počeo", rekao je Pantović za TV Most. 

Podsetio je da kosovski zakon o krivičnom postupku i ustav takozvanog Kosova predviđa pretpostavku nevisnosti i da niko nije kriv dok se krivica ne dokaže kroz pravnosnažnu sudsku presudu.

"Fundamentalno pravo bilo kog čoveka koji je okrivljen u nekom procesu je da niko ne može da ga naziva zločincem, da smatrra da je kriv dok se ta krivica ne dokaže u pravosnažnom krivičnom postupku", naglasio je Pantović. 

Advokat naglašava da se sa Pantićem nisu videli ni njegovi branioci, ni članovi porodice. 

"Nismo ga videli ni ja, ni kolega Vlajić niti kolega Mitrović koji je u početku branio Dejana Pantića. Kada je sednica u pritvoru bila na redu, održana je onlajn. Pantić je bio u bazi kosovske policije na Jarinju, kolega Mitrović je bio u Severnoj Mitrovici, a sudija i tužilac su bili u Prištini. U advokatskoj karijeri koja traje 28 godina nisam video, niti čuo da se takva sudska sednica održava na tri lokacije ", rekao je advokat uhapšenog Pantića. 

Dodao je da su njegovi radnioci dva puta pismenim putem od sudije tražili da dozvoli da ga posete i oni, kao i da se poseta odobri njegovoj suprugi i sinu. 

"Tražili smo da mu se odobri telefinski razgovor od samo jednog minuta, ali nikakakvog odgovora na sve naše zahteve nije bilo od sudije Osnovnog suda u Prištini", rekao je Pantović.

Najavio je da će ponovo sutra podneti pismeni zahtev da se Pantiću omogući telefonski poziv, poseta branilaca i članova porodice. 

"Iz vesti smo videli da je devet pripadnika kosovske policije helikopterom prebačeno sa Jarinja u Prištinu. Mislim da su i Pantića mogli na isti način da prebace u neku pritvorsku ustavovu gde postoje normalni uslovi, a ne da ga drže u kontejneru evo već punih 12 dana", zaključio je Pantović. 

Izvor: TV Most; Foto i video: TV Most

KiMPantovićDejan Pantić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva