:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 11, 2022   14:49

0

162

Peskov: Putin i Erdogan će se sastati u četvrtak u Astani

Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se u četvrtak u Astani sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom kako bi razgovarao o situaciji u Ukrajini i bilateralnim odnosima, saopšteno je danas iz Kremlja.

 

Sastanak će se održati u glavnom gradu Kazahstana, na marginama regionalnog samita u Astani, dodao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

Peskov je prethodno rekao novinarima da je "moguće" da će dvojica lidera razgovarati o turskom predlogu da se održe razgovori između Rusije i Zapada na temu mira u Ukrajini.

Portparol Kremlja, takođe, kaže da američko obećanje da će poslati napredne protivvazdušne sisteme u Ukrajinu znači samo da će se produžiti konflikt i da će biti naneta veća šteta Ukrajini.

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je u ponedeljak ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će SAD poslati Ukrajini napredne PVO sisteme nakon raketnog napada Rusije.

"Te isporuke neće promeniti ciljeve Moskve o vojnoj operaciji u Ukrajini", dodao je Peskov.

Iz Kremlja poručuju i da imaju mala očekivanja od virtuelnog sastanka zemalja G7 zakazanog za danas, na kojem se očekuje da će govoriti ukrajinski predsednik.

"Smisao ovog samita je očigledan i predvidiv. Konfrontacija će se nastaviti", rekao je Peskov.

Izvor: T a n j u g

Dmitrij PeskovAstanaVladimir PutinRedžep Tajip Erdogan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva