:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2022   16:03

0

158

Peskov: Rusija se zalaže za poštovanje svih prava Srba na KiM

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da se Rusija zalaže za apsolutno poštovanje svih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

„Mi se, naravno, zalažemo za to da sva prava kosovskih Srba budu apsolutno osigurana i da se ispune sve obaveze koje su strane preuzele prema dokumentima koja su relevantna za ovu situaciju“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše najavu Beograda da će tražiti povratak srpske vojske na KiM, prenose RIA Novosti.

Peskov je istakao da je Rusiji najvažnije da obezbedi interese Srba, i dodaje da se Moskva zalaže da strane ulože napore mirnim putem i da se trenutna situacija reši diplomatskim putem. 

Kako je naglasio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se obratio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu za pomoć kako bi se smanjile tenzije na Kosovu i Metohiji, ali dodaje da je Moskva zainteresovana za rešavanje situacije na KiM.

„Nije bilo takvih apela. U svakom slučaju, mi cenimo naše bratske odnose sa Srbima i, naravno, svim srcem navijamo da se ova tenzija što pre razreši. I opet, ono što je najvažnije da se osiguraju sva prava Srba“, rekao je Peskov.

Izvor: T a n j u g

Dmitrij PeskovKiMRusijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva