:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Avgust 12, 2023   14:05

0

150

Petković: Kurti je svoju ratobornu misiju sa KiM proširio i na okolne teritorije

Kurtijeva preporuka da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije je bezobrazluk i višestruki nonsens, jer takve izjave on daje u trenutku kada se otvoreno angažuje na destabilizaciji Severne Makedonije, naveo je u saopštenju Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

"Kurtiji je, da podsetim, u Severnu Makedoniju doputovao da bi podbunjivao najekstremnije političke strukture Albanaca u toj zemlji, i da bi promovisao fašistički projekat takozvane Velike Albanije.   

Samoproklamujući se za političkog i ideološkog mentora onih koji bi da Severnu Makedoniju destabilizuju i podele, Kurti je svoju ratobornu misiju sa Kosova i Metohije proširio i na okolne teritorije koje smatra sastavnim delom svog suludog velikoalbanskog državotvornog projekta. 

I razumljivo je što iz Tetova, koje je u bliskoj prošlosti bilo žarište albanskog terorizma i separatizma u Severnoj Makedoniji, Kurti napada na Beograd, jer Srbija je najdosledniji i najiskreniji prijatelj Severne Makedonije u regionu. 

Šta je još potrebno da bi se Kurtijevi sponzori u međunarodnoj zajednici prizvali pameti i shvatili da tetoše čudovište, koje će, ako mu se ne stane na put, razbuktati novi talas sukoba i uništenja na zapadnom Balkanu. 

Apelujemo na sve u Severnoj Makedoniji da ne podležu propagandi i ratobornoj retorici Aljbina Kurtija, već da se nastavi izgradnja prosperitetne države Severne Makedonije. 

Srbija će kroz inicijativu Otvoreni Balkan i na sve druge načine nastaviti da gradi mostove prijateljske saradnje sa svima kojima je stalo do toga da naš region zauvek za sobom ostavi mračno doba međuetničkih podela i sukoba  i krene put razvoja i napretka", stoji u saopštenju Petkovića.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićAljbin KurtiSeverna Makedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva