:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 31, 2024   19:56

0

173

Petković: Nikad teži sastanak, svima je jasno da je Kurti glavni krivac

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju na KiM glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Jasno je kao dan da Kurti ne želi da odustane od svoje odluke niti da odloži protivpravnu uredbu koja se odnosi na ukidanje dinara i platnog sistema Srbije na KiM. Ovde nije reč o još jednoj odluci koje donosi svakoga dana, već da se radi o nasilnom aktu koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda", rekao je Petković za T a n j u g nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije.

Istakao je da je predsednik Vučić vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte.

"I sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj", rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidannju dinara.

"Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih  prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati", naglasio je Petković.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićAleksandar VučićKvintaEUKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva