:

:

TV Most

Foto: X / Petar Petković

clock

Decembar 11, 2023   14:48

0

152

Petković sa Lajčakom o postignutim sporazumima, ZSO i deeskalaciji

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković razgovarao je danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o svim do sada postignutim sporazumima sa posebnim akcentom na formiranje ZSO.

On je na platformi X napisao da je sa Lajčakom razgovarao i o preko potrebnoj deeskalaciji. 

"U razgovorima o formiranju ZSO i izradi Nacrta Statuta ZSO, kao i pitanju nestalih i drugim važnim temama učestvovali su i naši eksperti kao deo delegacije Beograda. Kao i uvek, u Brisel smo došli odlično pripremljeni", napisao je Petković.

20:49 - Lajčak: Sa Petkovićem o nacrtu statuta ZSO i obavezama koje čekaju

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak, koji se u Briselu sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, objavio je na društvenoj mreži „X“ da su razgovarali o nacrtu statuta ZSO i narednim koracima u sprovođenju Sporazuma.

Lajčak je naveo da će razgovore sa predstavnicima Kosova nastaviti kasnije tokom ove sedmice.

"Sa glavnim srpskim pregovaračem Petrom Petkovićem, govorio sam o evropskom nacrtu statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, narednim koracima u sprovođenju Sporazuma na putu normalizacije i obavezama koje čekaju. Razgovori sa Kosovom nastaviće se kasnije ove nedelje“, napisao je Lajčak.

Izvor: TV Most

Petar PetkovićMiroslav LajčakZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva