:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2020   17:57

0

143

Petković: Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine

"Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne", naveo je u svom saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagujući na objavu fon Kramon, izvestioca Evropskog parlamenta za KIM, da ne podržava promenu Ustava tzv. Kosova..

Petković je napomenuo da je "neverovatno  da Evropski parlament toleriše da njen izvestilac za Kosovo i Metohiju otvoreno nastupa kao lobista najekstremnijih albanskih političkih predstavnika".

"Ona bi kao izvestilac Evropskog parlamenta trebalo da tu instituciju izveštava o raznim političkim i društvenim devijacijama, o napadima na ljudska prava nealbanskog stanovništva, kriminalu, korupciji, glorifikovanju ratnih zločinaca i raznim drugim "neevropskim" pojavama na Kosovu i Metohiji, a ne da otežava sprovođenje sporazuma postignutih upravo uz posredovanje EU", istakao je Petković.

Priština je dužna da, naveo je Petković, poštuje sporazume potpisane u Briselu, i da svoje pravne akte uskladi sa dogovorima o Zajednici srpskih opština, kako bi ona imala sve definisane nadležnosti.

"Ako gospođa Fon Kramon misli da je nepoštovanje dogovora evropsko i demokratsko ponašanje, onda to mnogo govori o njoj, ali i instituciji kojoj pripada, a koja joj dozvoljava da honorarno lobira za albanske separatiste u Prištini", zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most

KiMKancelarija za KiMPetar Petkovićfon Kramondijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva