:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2022   11:09

0

125

Počela rasprava u Skupštini, podneto više od 380 amandmana

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o amandmanima podnetim na Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu kao i na ostale zakonske predloge. Upućeno je ukupno 382 amandmana od kojih najviše - 178, na Predlog zakona o budžetu.

Matični Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnh sredstava sinoć je prihvatio samo dva amandmana, a ostale odbio.

Poslanici opozicije su zbog toga negodovali, pa su sednicu jutros započeli reklamiranjem povrede Poslovnika i zbog toga najavili konferenciju za novinare.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Zoran Lutovac je ocenio da su poslanicima uskraćena prava na repliku, da oni to neće dozvoliti i da će pružiti otpor.

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok Radomir Lazović rekao je tokom rasprave u načelu da su oni amandmanima želeli da se sredstva namenjena za izgradnju nacionalnog stadiona preusmere na izgradnju kanalizacione mreže, kao i za sanaciju divljih deponija.

Prema njegovim rečima, taj poslanički klub je želeo da utiče i na bolji položaj mladih, odnosno da se neka sredstva preusmere za izgradnju novih studentskih domova, ali i da se povećaju kapaciteti postojećih.

Izvor: T a n j u g

Skupština Srbijeraspravaamandmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva