:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2023   13:55

0

204

Popović: Dokazano je da MMR vakcina nema nikakve veze sa autizmom

Predsednik Udruženja za javno zdravlje i savetnik Unicefa za imunizaciju doktor Dragoslav Popović izjavio je da je dokazano da MMR vakcina nema veze sa autizmom.

Kaže da ono što je nekada bio izvor svih ovih dezinformacija je povučeno i dodaje da je lekar koji je napravio tu prevaru, izgubio i licencu i pravo da radi.

Popović napominje da ono što je važno za roditelje danas, pogotovo one čija deca imaju autizam, jeste da je svima njima potrebna MMR vakcina koja je, kako kaže, apsolutno bezbedna i dodaje da je vakcinacija jedina zaštita u ovom periodu kada preti epidemija, za koju se nada da će se zaustaviti.

"U periodu od 2017. do 2019. godine imali smo 5.900 slučajeva, a dve hiljade hospitalizovane dece. Male boginje su ozbiljno oboljenje. Ono kod većine dece prođe relativno brzo, za nekih desetak dana, međutim trideset posto dece imaju neke komplikacije koje se odnose na upale pluća, teške konjuktivitise, čak i upale mozga. Znamo da infekcija morbilima nosi i dugotrajne posledice koje mogu da se izraze nekoliko godina nakon što je dete bilo bolesno. Nikome ne treba da bude bolestan u momentu kad može da zaštiti svoje dete vrlo jednostavno, a to je sa dve doze ove vakcine" rekao je doktor u izjavi za T a n j u g.

Izvor: T a n j u g

dr Dragoslav PopovićMMR vakcinaautizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva