:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2023   22:32

0

93

Posle udesa na lečenju u Solunu zadržano 15 putnika iz Srbije, dvoje otpušteno; lakše povređeni prevezeni u Kilkis

Vlasnik niške turističke agencije "Ski & Sun travel" Bojan Milosavljević rekao je za RTS da je 15 putnika iz autobusa te agencije koji je jutros imao udes na auto-putu Atina-Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni zadržano na lečenju u Solunu, dok je veći broj putnika sa lakšim telesnim povredama prevezen u bolnicu u Kilkisu. Kako RTS saznaje, dvoje povređenih je tokom večeri otpušteno iz solunske bolnice. Putnici koji su to želeli, nastavili su putovanje ka Stavrosu.

Vlasnik niške turističke agencije "Ski & Sun travel" Bojan Milosavljević rekao je za RTS da su u bolnici u Solunu zadržani putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize.

"U Solunu se nalazi 15 naših putnika i vodič. To su ljudi koji su zadobili malo jače povrede. Evidentirali smo ih, znamo koji su to putnici. Zadržaće ih na posmatranju, moraće da obave još neka snimanja", rekao je Milosavljević tokom popodneva.

U večernjim satima je, kako saznaje RTS, dvoje povređenih otpušteno s bolničkog lečenja.

Vlasnik niške turističke agencije ukazuje da se veći broj putnika koji nemaju teže povrede nalazi u bolnici u Kilkisu.

"Ispred bolnice u Kilkisu se nalazi najveći broj putnika i oni nemaju neke teže povrede, osim jedne gospođe koja ima povredu leđa i koja će biti zadržana u Kilkisu ili će je prebaciti u Solun", navodi Milosavljević.

Prema njegovim rečima, očekuje da će u toku dana imati informacije o tome da li će i koliki broj putnika biti otpušten iz bolnice u Kilkisu.

"Smatram da je najbolje u ovom trenutku da ih negde sve grupišemo, da i obezbedimo hranu i piće", navodi vlasnik niške turističke agencije "Ski & Sun travel".

Dodao je da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan još jedan autobus za dalje zbrinjavanje i transfer.

Saobraćajna nesreća se dogodila jutros posle pet časova na magistralnom putu između Evzonija i Soluna kod mesta Polikastro. Autobus na sprat turističke agencije "Ski & Sun travel" iz Niša sa 78 putnika, sudario se sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe.

Četiri osobe su poginule, a najmanje 53 su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun, u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama, koji se prevrnuo, i dva automobila. Trojica putnika iz automobila su poginula na mestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povređen, podlegao je povredama.

Izvor: RTS; Foto: RINA

Grčkanesrećasrpski turisti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva