:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2019   21:15

0

56

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Protest "Jedan od pet miliona" počeo je danas u Beogradu kod Terazijske česme, nakon čega su učesnici "prošetali" do Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Protest je zbog vrućine počeo sat kasnije nego inače, oko 19.00 sati, i uz poruku Branislava Lečića da učesnici moraju da istraju.

"Ne postoji nijedan pojedinac, ni Branislav Lečić niti bilo ko može da zaustavi proteste koji su pravedno inicirani za slobodu, za pravo, za drugačije mišljenje, za bolje uređenje sistema u kome ćemo moći da vidimo i budućnost svoje dece", rekao je Lecicć.

Na protestu je govorio i student Dejan Bagarić iz Novog Sada, koji je nedavno fizički napadnut u univerzitetskom kampusu u tom gradu, a rekao je da u društvu najviše nedostaje solidarnost i da kada bi solidarnosti bilo više, nasilja bilo manje.

Bagarić je rekao i da je napadnut zbog političkog aktivizma.

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Uroš Nedeljković je osudio napade na studene u tom gradu i naveo da je pokrenuto potpisivanje peticije kojom se od nadležnih traži da se pronađu i privedu pravni počinioci napada na studente.

Nakon obraćanja kod Terazijske česme, protestna šetnja je išla Prizrenskom ulicom preko Zelenog venca i Brankove ulice, i Pop Lukinom, Pariskom i Uzun Mirkovom ulicom do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, gde je juče prvi put zasedala univerzitetska komisija povodom žalbe na odluku Komisije Fakulteta političkih nauka da doktorat Siniše Malog nije plagijat.

Izvor: Танјуг

protestBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva