:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Januar 06, 2021   19:12

0

205

Protojerej Arsović za Božić: Da bude ljubav, mir i saradnja

Božić je jako bitan i značajan svakom čoveku, pogotovo hrišćaninu, jer kroz Božić čovek dobija i spasenje, rekao je arhijerejski namesnik, protojerej-stavrofor Milija Arsović, paroh kosovskomitrovački.

Njegova poruka za Božić je da bude mir, ljubav i da bude saradnja među ljudima.

"Ako imamo taj mir i ako imamo tu čistotu, da čistota našeg srca ne bude samo u nama, već da bude uperena ka drugima, imaćemo i svako dobro, imaćemo i svaku radost. Da se radujemo Božićnom prazniku, da se radujemo Badnjem danu", poručio je Arsović.

U intervjuu za Kosovo Onlajn, a na pitanje koliko sloboda "data ljudskom rodu" ugrožava porodicu i da li je zajedništvo održava, Arsović kaže da je njega, kao jedno od dvanaestoro dece, i njegovu porodicu upravo sačuvala zajednica.

A govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, kaže da je u južnoj srpskoj pokrajini stalno bilo muke i nevolje, ali je bilo i radosnih i blagih dana.

Navodi i da se obavezao da nastavi izgradnju hrama u Zubinom Potoku, na 2000-tu godišnjicu hrišćanstva, te dodaje da je tu obavezu ispuni, a da je narod počeo da se okuplja oko svoga hrama.

Priča i da je 2001. dobio blagoslov da bude u Leposaviću i sa tamošnjim narodom započeo je izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog na tek postavljenim temeljima.

Pored oba hrama, kako kaže, sagrađeni su i parohijski domovi čak i tamo gde žive po dva sveštenika.

Podseća da je narod u Mitrovici imao crkvu Svetog Save u južnoj Mitrovici, a od 1999. pa nadalje, nije mogao da joj priđe i nije imao gde da se pomoli Bogu.

Dodaje da je upornošću tadašnjeg Crkvenog odbora zajedno sa sveštenicima započela gradnja hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija i da je on osveštan 2005. godine na praznik Svetog Dimitrija i to s blagoslovom tadašnjeg patrijarha Pavla.

Izvor: Танјуг

KiMProtojerej ArsovićBožić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva