:

:

TV Most

clock

Januar 01, 2024   17:32

0

97

Putin: Neprijatelj Rusije nije Ukrajina, već zapadne elite koje je podržavaju

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da neprijatelj Rusije nije Ukrajina, već "zapadne elite" koje je podržavaju.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je "samo oruđe u rukama kolektivnog Zapada koji je koristi za borbu protiv Rusije", prenosi RT.

Na pitanje o podršci Zapada Ukrajini, ruski predsednik je rekao da su elite kolektivnog Zapada "pravi neprijatelji Rusije".

"Poenta nije u tome da oni pomažu našem neprijatelju, već da su oni naš neprijatelj. Oni rešavaju svoje probleme preko leđa Ukrajine", rekao je Putin u vojnoj bolnici u Moskvi gde se sastao sa ruskim vojnicima ranjenim tokom rata u Ukrajini.

Ukrajina granatirala Donjeck, Rusija napala Odesu, Lavov, Nikolajev i Dnjepar

Četiri osobe su noćas poginule u ukrajinskom granatiranju centra Donjecka, saopštile su proruske vlasti u tom istočnom regionu Ukrajine, dok su lokalni ukrajinski zvaničnici naveli da je u vazdušnim napadima Rusije na nekoliko ukrajinskih regiona poginula najmanje jedna osoba.

U "jakom granatiranju" centra Donjecka koje su izvele ukrajinske snage takođe je povređeno 13 ljudi, napisao je na Telegramu predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

Najmanje jedna osoba je poginula, a devet je povređeno u napadu ruskih dronova na ukrajinsku južnu luku Odesa, naveo je na Telegramu guverner Odeske oblasti Oleh Kiper.

On je dodao da su delovi oborenih dronova izazvali nekoliko požara u stambenim zgradama u više delova Odese, prenosi Rojters.

Zvaničnici zapadnog ukrajinske Lavovske oblasti, koja se graniči sa Poljskom, saopštili su da je u ruskom vazdušnom napadu na početku Nove godine oštećena zgrada univerziteta u gradu Dubljani i oštećen spomenik iz Drugog svetskog rata na periferiji grada Lavova.

Vazduhoplovstvo Ukrajine navodi da je Rusija tokom noći napala i regione Nikolajeva i Dnjepra.

Izvor: T a n j u g

PutinUkrajinaRusijaZapadrat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva