:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2022   12:37

0

33

Putin sutra potpisuje pristupanje četiri teritorije Rusiji; Incidenti na gasovodima liče na teroristički čin

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio danas je Kremlj.

Putin će tokom ceremonije održati veliki govor, nakon čega će se sastati sa liderima nepriznate Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u kojima je od 23-27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Incidenti na gasovodima liče na teroristički čin

Incidenti na dva velika gasovoda od Rusije do Nemačke izgledaju kao "teroristički čin" i zahtevaju istragu u saradnji više zemalja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Evropska unija istražuje velika curenja u gasovodima Severni tok 1 i 2 ispod Baltičkog mora i saopštila je da sumnja na sabotažu, prenosi Rojters.

Američka televizija CNN, pozivajući se na tri izvora, izvestila je da su evropski bezbednosni zvaničnici primetili brodove i podmornice ruske mornarice nedaleko od mesta curenja „Severnog toka“.

Upitan za komentar na ovaj izveštaj CNN-a, Peskov je odgovorio da je u toj oblasti mnogo veće prisustvo NATO snaga, prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je danas da je oštećenje na gasovodu Severni tok, koje je prouzrokovalo curenje gasa, nastalo na teritoriji koja je „pod punom kontrolom“ obaveštajnih službi SAD.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da Vašington ima „punu kontrolu“ nad vodama u blizini obala Danske i Švedske gde je uočeno curenje gasa, preneo je Rojters.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva