:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2022   21:08

0

275

Radojević: Ćutanje međunarodne zajednice pokazuje nemoć ili nezainteresovanost

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, koji je podneo ostavku na tu funkciju u vreme kada su se Srbi masovno povukli iz prištinskih institucija, ocenio je večeras da zabrana ulaska na KiM patrijarhu SPC Porfiriju pokazuje koliki je nivo tzv. "demokratije" na Kosovu i Metohiji, a ćutanje predstavnika međunarodne zajednice "nemoć ili nezainteresovanost".

"Zabrana posete Patrijarhu SPC pokazuje koliki je nivo tzv. 'demokratije' na Kosovu i Metohiji. Takva je 'sloboda kretanja' koju zamišlja (premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin) Kurti i njegova Vlada. Srbi na KiM se mogu kretati uz određene uslove. Ovoga puta se drznuo da uslove postavi i poglavaru Srpske pravoslavne crkve", naveo je Radojević na Fejsbuku. 

Radojević je ocenio da "ćutanje predstavnika međunarodne zajednice pokazuje ili nemoć ili nezainteresovanost", što je, kako je ukazao, u oba slučaja opasno i zabrinjavajuće.

"Utoliko se odluka o protestima koji traju već 17 dana pokazala ispravnom. Mi, koji živimo na Kosovu i Metohiji, imamo pravo na slobodu, imamo pravo da organizujemo život kako želimo i stoga ćemo u ovoj borbi istrajati", poručio je Radojević.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMMilan Radojevićpatrijarh Porfirije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva