:

:

TV Most

Foto: Srpska lista

clock

Jun 01, 2023   9:33

0

193

Rakić zahvalio KFOR-u; Rudarima rudnika Crnac ugrožena egzistencija

Predsednik Srpske liste Goran Rakić zahvalio se glavnokomandujećem pukovniku američkog KFOR-a na ispunjenom obećanju da svoje snage razmesti na prilazima koji vode do centra gde se građani okupljaju i upozorio da su rudari rudnika Crnac ugroženi upadom specijalaca na sever Kosova i Metohije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić obratio se okupljenim građanima koji i danas mirno protestuju ispred zgrade Opštine Zvečan.

Hvala im što su razmestili svoje snage na pet tačaka u gradu da bi sprečili ulazak specijalne jedinice policije da ne bi došlo do incidenta. Ovu priliku koristim da se zahvalim na razumevanju pukovnika, jer to nama puno znači. Kao što ste videli svih ovih dana, srpski narod nema problem sa vojnicima KFOR-a i ovu priliku koristim da pozovem sve građane da ukoliko je potrebna neka asistencija ili pomoć vojnicima KFOR-a da im budu na usluzi, jer su oni tu da zaštite ovaj narod koji mirno protestuje poručio je Rakić.

Nakon upada specijalne jedinice takozvanog Kosova na Sever Kosova i Metohije, ugrožena je egzistencija rudara rudnika Crnac.

Darko Milojević, rudar, govorio je u ime svojih kolega.

Od petka kako su specijalne snage ušle na sever Kosova i Metohije, naša proizvodnja je obustavljena, jer su specijalci blokirali flotaciju i ne dozvoljavaju nam da naši kamioni prevoze rudu sa rudnika na flotaciju. Mi nismo budžetska firma, mi platu primamo od toga što proizvedemo, samim tim su nam ugroženi životi i egzistencija na ovim prostorima, izjavio je Milojević.

Rudari rudnika Trepča došli su danas da pruže svoju podršku građanima Zvečana u mirnim protestima.

Izvor: T a n j u g

Goran RakićKFORrudnik CrnacZvečanprotestrudari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva