:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 02, 2023   19:28

0

133

Rama i Plenković od EU traže donošenje mera protiv Beograda

Premijeri Albanije i Hrvatske Edi Rama i Andrej Plenković osudili su "nasilje srpskih paravojnih snaga na severu Kosova i to što ih Beograd pretvara u heroje", zatraživši zbog toga mere Evropske unije i Zapada protiv Srbije, prenela je Hrvatska radio-televizija.

Rama, koji boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu, rekao je da je "agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao i reakcija Beograda".

"Imamo zločin, ubistvo policijskog službenika, te pravljenje onih koji su ga počinili herojima", rekao je Rama, naglasivši da to ne sme da bude prihvatljivo u Evropi, koja gaji suprotne vrednosti.

Plenković je naglasio da ti potezi ne mogu ostati bez odgovora i da odluka Beograda o danu žalosti gotovo da podrazumeva identifikaciju s onim što se dogodilo.

Naglasio je da će uslediti istraga kako bi se u potpunosti utvrdilo što se dogodilo, nakon čega će posebni izaslanik EU za dijalog Prištine i Beograda doneti predloge mera.

Plenković je naglasio da je siguran da će mere biti donete, a Rama je pozvao da se one primene bez gubljenja vremena, jer odluka Beograda o danu žalosti ne ostavlja prostora za drugačije interpretacije.

Izvor: T a n j u g

Edi RamaAndrej PlenkovićSrbijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva