:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 03, 2021   19:03

0

137

Rama i zamenik makedonskog premijera stigli u Beograd

Premijer Albanije Edi Rama i zamenik predsednika Vlade Severne Makedonije Nikola Dimitrov stigli su u Beograd, gde će sutra učestvovati u razgovorima u okviru inicijative "Otvoreni Balkan"

Rama i Dimitrov u četvrtak će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmatrati predloge koji bi dodatno unapredili inicijativu "Otvoreni Balkan".

Ramu na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković

Ramu je na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Ranije danas u Beograd je doputovao i zamenik makedonskog premijera Nikola Dimitrov.

U izjavi za Tanjug po sletanju na beogradski aerodrom, Dimitrov je poručio da je Severna Makedonija, i pored poslednjih dešavanja u toj zemlji posle lokalnih izbora, potpuno posvećena inicijativi "Otvoreni Balkan".

"Dolazim u trenutku, kada su, kao što znate, završeni lokalni izbori u Severnoj Makedoniji, koji su ostavili posledice, pa i političku krizu na neki način. Važno je da pošaljemo signal da smo, kao država i vlada, potpuno posvećeni inicijativi koja se rodila na Balkanu i koja ima za cilj, pre svega, evropski Balkan", istakao je Dimitrov.

Dimitrova dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović

Kako je naveo, namerava da predloži da se kao važan segment u inicijativu unese i digitalizacija i to kako ona može da pomogne ubrzanju regionalne saradnje.

Vučić će ugostiti na večeri Ramu i Dimitrova, kojoj bi trebalo da prisustvuje i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji završava zvaničnu posetu Srbiji.

Vučić, Rama i Dimitrov u četvrtak će najpre u Palati Srbija razgovarati sa predstavnicima kompanija iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a nakon toga i sa predstavnicima Atlantskog saveta.

Uslediće zatim razgovor trojice zvaničnika, nakon čega će biti održana zajednička konferencija za novinare Vučića, Rame i Dimitrova.

Izvor: Танјуг

RamaDimitrovSelakovićJoksimović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva