:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 20, 2019   19:38

0

252

Raste isporuka ruskog gasa Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

Aleksandar Vučić i Aleksej Miler su na sastanku konstatovali da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Republike Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor" sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO "Gasproma" Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić.

Izvor: RTS

isporuka gasa SrbijiRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva