:

:

TV Most

Foto: Rumunska kancelarija za vezu u Prištini

clock

Decembar 26, 2023   10:55

0

124

Rumunska kancelarija za vezu opremila novu zgradu vrtića u Goraždevcu

Rumunska kancelarija za vezu u Prištini donirala je nameštaj za novoizgrađeni vrtić u Goraždevcu, saopšteno je iz ove kancelarije.

Jedan od tri projekta koje organizuje Rumunska agencija za međunarodni razvoj i saradnju realizovan je u Goraždevcu, donacijom vrednog nameštaja za novoizgrađeno obdanište.

„Rumunska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (RoAid) je 19. decembra 2023, uz podršku Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini, završila tri projekta zvanične pomoći za razvoj Kosova.

Osnovna škola „Haradin Bajrami” u mestu Magure, opština Lipljan, Stomatološka poliklinika iz Peći i dečiji vrtić iz Goraždevca, dobijali su vredne donacije, koje će podržati buduće aktivnosti ovih institucija za svakodnevni život zajednica na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Povodom ovih donacija šef Kancelarije rumunske kancelarije za vezu u Prištini Nikušor Alin-Čikanea posetio je mesta koja su dobila donacije i sastao se sa predstavnicima.

„Šef Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini Nikušor-Alin Čikanea imao je sastanak sa zamenikom gradonačelnika Lipljana Diamantom Bitikijem, direktorkom odeljenja za zdravstvo u opštini Peć Arbnešom Spahijom i predsednikom privremenog organa za Peć u Goraždevcu Darkom Kolašincem. Oni su se zahvalili na podršci koju su dobili iz Rumunije, na brzini realizacije RoAid projekata, i izrazili želju da dobiju neke nove buduće projekte u drugim vitalnim domenima za zajednice na Kosovu“, navodi se u saopštenju rumunske kancelarije za vezu u Prištini.

Kancelarija za vezu Rumunije u Prištini i RoAid će nastaviti seriju projekata za podršku svim zajednicama na Kosovu koje imaju za cilj pokretanje novih inicijativa 2024, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Goraždevac; Foto: Rumunska kancelarija za vezu u Prištini

KiMGoraždevacRumunska kancelarija za vezuopremanje vrtića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva