:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2022   7:58

0

84

SAD traže sastanak Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, Bajden preti "odlučnim odgovorom"

SAD su uputile zahtev za sazivanjem sastanka Saveta bezbednosti UN o Ukrajini za 31. januar, saopštila je američka misija u UN. Američki predsednik Džozef Bajden je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim potvrdio spremnost Vašingtona da odlučno odgovori ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, saopštila je sinoć Bela kuća.

"Sada je potrebna puna pažnja Saveta bezbednosti, i mi očekujemo direktnu i svrsishodnu diskusiji u ponedeljak", navodi se u saopštenju, prenosi agencija TASS.

Bajden: Odlučno ćemo odgovoriti ako Rusija napadne Ukrajinu

Američki predsednik Džozef Bajden je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim potvrdio spremnost Vašingtona da odlučno odgovori ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, saopštila je sinoć Bela kuća.

Bajden je takođe rekao Zelenskom da SAD ispituju dodatnu makroekonomsku podršku kako bi pomogle ekonomiji Ukrajine usled pritiska zbog nagomilavanja ruskih trupa, dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

Nešto ranije, ukrajinski predsednik saopštio je da je sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u telefonskom razgovoru razmotrio deeskalaciju situacije i mogućnosti finansijske pomoći Ukrajini.

Izvor: TAНЈУГ,РТВ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva