:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2019   17:08

0

268

Sahranjen Momir Bulatović

U selu Raći, u Kučima, nedaleko od Podgorice sahranjen je danas prvi izabrani predsednik Crne Gore i premijer SRJ, Momir Bulatović.

Delegaciju Srbije na sahrani Bulatovića predvodio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je položio vence u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Opelo je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Prethodno je ministar Vulin, na podgoričkom groblju Čepurci, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, izrazio saučešće porodici Momira Bulatovića. Ministar odbrane je saučešće izrazio i svim građanima Crne Gore ali i svom srpskom narodu jer, kako je rekao, smrt Momira Bulatovića veliki je gubitak za ceo srpski naroda.

U delegaciji Republike Srbije bio je i general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave za operativne poslove VS.

Momir Bulatović je bio prvi predsednik Republike Crne Gore koji je izabran na višestranačkim izborima i predsednik Savezne vlade Savezne Republike Jugoslavije.

Bio je osnivač DPS-a, SNP-a i NSS-a.

Bulatović je u 63. godini života preminuo prekjuče od posledica srčanog udara, preneli su podgorički mediji.

Održana komemoracija Momiru Bulatoviću, prisustvovala Brnabić

Komemoracija povodom smrti bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića,  održana je danas u Kombank dvorani, a komemorativnom skupu prisustvovala je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Posle odavanja počasti minutom ćutanja o nekadašnjem predsedniku Savezne vlade SR Jugoslavije je govorio bivši ministar u Saveznoj vladi Živadin Jovanović koji je rekao da će Bulatović ostati upamćen kao političar i državnik širokih demokratskih pogleda i čovek blage reči, a jakih argumenata.

Jovanović je istakao da je Bulatović bio iskreno i duboko opredeljen za afirmaciju i očuvanje SR Jugoslavije kao zajedničke države Srbije i Crne Gore.

''Bio je svestan posledica nasilnog drobljenja srpskog nacionalnog bića i da se zato borio za zaštitu i poštovanje osnovnih prava srpskog naroda na teritoriji bivših republika SFRJ'', rekao je Jovanović.

Bulatovića je opisao kao državnika i čoveka kojeg su krasili umerenost, skromnost, odbrana istine i pravdoljubivost i koji državne funkcije nije shvatao kao privilegiju, već kao najveću dužnost i čast.

Izvor: Танјуг

M.Bulatovićsahrana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva