:

:

TV Most

clock

Septembar 04, 2019   22:36

0

94

Samoopredeljenje: Dijalog mora biti zasnovan na principima

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje za premijera Aljbin Kurti izjavio je večeras da se ne protivi dijalogu sa Srbijom, ali da želi da on bude sa principima i da će se u tom procesu voditi sa tri principa, prenosi Koha.net.

Kurti je naveo da u sledećem sazivu parlamenta treba da postoji nacionalni konsenzus i da se država mora ojačati, jer "kada imate zemlju na dnu, ambicije Srbije rastu".

„Ne možemo čekati da se odnosi sa Srbijom nastave u nedogled, ali moramo doći do pozitivnog trenda razvoja. Mi treba da se uključimo u tu putanju i razvijati dijalog. Moramo da imamo tri principa u odnosu na poslednje dve godine u odnosu na Srbiju. Prvi je, ne sporazumu bez dijaloga, drugi ne dijalog sa mapama i treći je ne mape u rukama predsednika “, rekao je on.

Naglasio je da je potreban reciprocitet prava i dodao:

 “U Srbiji ima više Albanaca nego Srba na Kosovu. Treba naglasiti. Pregovori su bojno polje. Ne znamo njihov ishod. Ne moramo čekati šta Srbija traži od nas da bismo mi onda tražili nešto od nje. Ne mislim da bi trebalo da uđemo u trgovinu teritorijama. Država se mora konsolidovati. Moramo se maksimalno založiti za njihova prava kao Albanci i da ih jačamo kao takve. Kada Srbija ne prizna mene, ni ja nemam zašto da je priznam “.

Izvor: Kosovo online

KiMKurtidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva