:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2019   13:00

0

146

"Sarađujemo sa DSK-om u cilju rušenja Vlade"

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, kaže da Kosovo treba da ide na izbore što pre kako bi se otvorio put za ekonomski razvoj, proizvodnju i zapošljavanje.

Kurti se suprotstavlja predlozima za sveobuhvatnu ili tehničku vladu, dodajući da se njegova stranka ne rukovodi očekivanjima, već principima.

"Pokret Samoopredeljenje se ne rukovodi predviđanjima, već principima. Želimo da što pre u zemlji održimo prevremene parlamentarne izbore, demokratske izbore iz kojih će izaći institucije sa legitimitetom i novom vladom koja će otvoriti put za ekonomski razvoj zemlje, koja se fokusira na proizvodnju i zapošljavanje, kao i na institucuje i pravosuđe koje se fokusira na borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Kurti za Ekonomia online.

"Ne verujem da će formule i kombinacije namenjene za sveobuhvatnu ili tehničku vladu, zaštititi suverenitet i razviti ekonomiju", dodao je on.

Lider Samoopredeljenja kaže da sa DSK-om sarađuju kako bi obezbedili rušenje aktuelne vlade, ali da neće podržati ni jednu inicijativu Srpske liste u tom pravcu.

"Pokret Samooredeljenje i DSK su najveće stranke u našoj zemlji i opozicione stranke koje se koordinišu u Skupštini i šire. Mi smo zainteresovani za odlazak ove vlade i sprovođenje prevremenih izbora. Naravno, mi ne podržavamo inicijative koje proizilaze iz Srpske liste, ali imam utisak da Srpska lista nije zainteresovana za rušenje vlade. Ona je zainteresovana za slabu vladu", dodao je Kurti.

Izvor: Radio Kontakt plus

KiMKurtiVlada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva