:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 17, 2022   8:26

0

141

Severna Koreja ispalila dve balističke rakete

Severna Koreja je danas ispalila dve rakete za koje se sumnja da su balističke rakete kratkog dometa (SRBM) sa aerodroma u Pjongjangu.

 

To je, kako je ocenjeno, četvrti test ovog meseca, u sklopu nastojanja Pjongjanga da demonstrira sve veći raketni arsenal, ocenjuje agencija Rojters.

I Japan je izvestio o lansiranju, a glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno je najnovije akcije Pjongjanga osudio kao pretnju miru i bezbednosti.

"Danas su ispaljene dve rakete SRBM istočno od aerodroma Sunan u Pjongjangu", navodi se u saopštenju Južnokorejskog združenog štaba (JCS).

Ispaljene rakete su prešle oko 380 km do maksimalne visine od 42 km, navodi se u saopštenju JCS-a.

Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je izjavio da su projektili sleteli u okean u blizini istočne obale Severne Koreje.

Kiši je rekao novinarima da kontinuirano lansiranje severnokorejskih balističkih projektila predstavlja ozbiljan problem za međunarodnu zajednicu, uključujući Japan.

Indo-pacifičcka komanda američke vojske je saopštila da lansiranje ne predstavlja neposrednu pretnju Sjedinjenim Državama ili njihovim saveznicima, ali da ”ova lansiranja projektila naglašavaju destabilizujući uticaj programa nelegalnog naoružanja".

Izvor: T a n j u g

Severna Korejabalističke rakete
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva