:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 12, 2023   14:12

0

124

Sijarto: Mađarska neće podržati deseti paket sankcija Rusiji

Mađarska se protivi ideji da EU uvede deseti paket sankcija Rusiji, kao i svim ostalim EU sankcijama, jer nisu pomogle da se dostigne mir u Ukrajini, ali su zato naškodili evropskoj ekonomiji, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Sankcije su potpuno promašile poentu", rekao je Sijarto, dodajući da deseti paket EU sankcija o kojima se razgovara u Briselu su "iste kao i prethodnih devet, i da će naneti samo veću štetu Evropljanima", preneo je TASS Sijartovu izjavu za radio "Košut".

Sijarto je istakao da sankcije nisu primorale Rusiju da promeni svoju poziciju, nisu donele mir za Ukrajinu, ali su donele "nezamislive poteškoće" u Evropi, uključujući priliv izbeglica i inflaciju.

Govoreći o predlogu nekih EU zemalja da prošire sankcije Rusiji na nuklearnu energiju, Sijarto je ponovio da Mađarska to neće podržati, jer će to ugroziti njenu enertegsku stabilnost.

On je pojasnio da nuklearna elektrana Paks, koja proizvodi polovinu električne energije i trećinu struje koja se potroši u Mađarskoj, koristi rusko nuklearno gorivo.

Izvor: T a n j u g

Pater SijartoMađarskaRusijasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva