:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2022   15:11

0

140

SL: Kurti ugrožava mir na KiM; Najbolje među nama proteruju lažnim optužbama

Povodom izjave Aljbina Kurtija da je Milan Radoičić došao da destabilizuje sever KiM, Srpska lista se obratila javnosti saopštenjem u kojem se ističe da jedino Kurti ugrožava mir, a da je Milan Radoičić, zajedno sa Srpskom listom, tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine.

"Svojim jednostranim potezima Aljbin Kurti nastoji da maltretiranjem golorukog srpskog naroda stiče jeftine političke poene, i na taj način je jedini koji najdirektnije ugrožava mir na ovim prostorima, svestan da nije u stanju da unapredi život Albanaca, niti ispuni ijedno obećanje koje je dao u kampanji.

Za razliku od Aljbina Kurtija koji po svaku cenu želi haos i maltretira Srbe, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, zajedno sa Srpskom listom je tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine, jer nam je mir preko potreban u ovim kriznim vremenima.

Treba naglasiti da je primera za Kurtijeve zle namere nebrojeno. Serija  incidenata i primera institucionalnog nasilja koje obiluje zloupotrebom ovlašćenja, prekomernom, nesrazmernom i neiznuđenom primenom brutalne sile  nad golorukim građanima, Srbima, koje pripadnici kosovskih specijalnih jedinica kako na severu tako i na jugu sprovode nedeljama unazad su najbolji dokaz da Kurti želi da stvori takve uslove kako bi Srbi napustili svoja vekovna ognjišta.

Naravno, na putu ostvarenja tog njegovog plana, Kurti uviđa da je protivnik potpredsednik Radoičić i Srpska lista koja pod jedan barjak okuplja sve Srbe. Zato ne čudi namera da se najbolji među nama proteraju lažnim optužbama kako bi se Srbi obezglavili, a Kurti nesmetano okupirao sever. 

Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da ne ćuti na ugrožavanje mira, i da nadležne međunarodne snage koje su odgovorne za mir i bezbednost spreče Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima", stoji u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaMilan RadoičićAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva